Προς Δυσμάς – Μια τελετουργία εξαγνισμού

Ημιμαραθώνιος Αγώνας 2015

Συμμετοχική Performance

Ο ημιμαραθώνιος αγώνας 2015 εμπνέεται από τα δυτικά βήματα των μυστών του παρελθόντος, καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σημείο αφετηρίας την Αθήνα (Κεραμεικός) και κατευθύνονταν προς την Ελευσίνα με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Οι αθλητές του σημερινού ημιμαραθωνίου καλούνται να διασχίσουν τον Ιερό δρόμο και να κρατήσουν στη συνείδηση τους ότι ο “Ιερός δρόμος” που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του Ελευσίνιου ημιμαραθωνίου σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Δέκα πέντε αθλητές θα συμμετέχουν σε μία συμβολική τελετουργία κάθαρσης (performance), ώστε όλο το βίωμα του αγώνα τους να λειτουργήσει ως μία καινούρια συνειδησιακή αφετηρία.

*Επιλέγονται δεκαπέντε αθλητές επειδή κατά την αρχαιότητα στις 15 του μήνα Βοηδρομίωνα τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων μυστηρίων.

Τύπος

Προς δυσμάς «μία τελετουργία κάθαρσης», δελτίο τύπου στο eleusisimimarathon.gr (watch online)

1ος ημιμαραθώνιος "Στα ίχνη της Ιεράς Οδού", άρθρο, 12/09/2015, artandlife.gr,(watch online)

«Καλλιτεχνική προσέγγιση της Ιεράς Οδού» Ανοιχτές Διαλέξεις, ανάρτηση ανακοίνωσης, lectures-in-athens.blogspot.gr (watch online)

Αιμιλία Μπουρίτη + Συν+Εργασία καλλιτεχνική πλατφόρμα