Άρρητη Κόρη

Η “Άρρητη Κόρη” είναι μία περαιτέρω έρευνα της χορογράφου πάνω στο θέμα της Ιεράς Οδού καιτου Ελευσίνιου μύθου. Η παράσταση αποτυπώνει την τριπλή φύση της Περσεφόνης καιτη μοίρα του Ζαγρέως (Διονύσου).

Η παράσταση είναι μία σύνθεση από σωματικό θέατρο σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές χορού, μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, ψαλτική τέχνη, ηλεκτρονική μουσική καιεικαστική εγκατάσταση. Τα στοιχεία αυτά συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργεί γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος και της σύγχρονης τέχνης. .

Η παράσταση αυτή στοχεύει στην κατανόηση των αρχετυπικών συμβολισμών του Ελευσίνιου μύθου της Δήμητρας και της Κόρης ενώ προχωρά στην εμβάθυνση της τριπλής υπόστασης της Περσεφόνης ως έφηβη, ως τρομερή σύζυγος του Άδη, και ως τραγική μάνα του Ζαγρέως (Διονύσου).

Η χορογράφος συνεχίζει μέσα από την παράσταση αυτή να φέρνει στην επιφάνεια την διαχρονικότητα των ελευσινιακών μορφών(Δήμητρα και Περσεφόνη), προσθέτοντας και τη ντραγική μοίρα του Διονύσου Ζαγρέα, με τον τρόπο αυτό παρουσιάζεται το δράμα της ανθρώπινης Φύσης όπου το αγαθό και το κακόβουλο, το θετικό καιτο αρνητικό, το συνειδητό καιτο ασυνείδητο το ανθρώπινο καιτο θεϊκό συνομιλούν δημιουργώντας το χώρο και τη διαδρομή της ψυχικής Κάθαρσης.

Τύπος

Αιμιλία Μπουρίτη: «Η τέχνη κατέχει τη μεγάλη δύναμη της μεταμόρφωσης του καλλιτέχνη και της κοινωνίας", συνέντευξη, 05/04/2013, στο inspireyourlife.gr (watch online)

Αιμιλία Μπουρίτη, τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι monopoli.gr (watch online)

«Άρρητη Κόρη»- χοροθέατρο,άρθρο από τον Νικόλα Αρώνη, 01/08/2012, στο zougla.gr (watch online)

Άρρητη Κόρη στο θέατρο Χυτήριο, δελτίο τύπου, 19/03/2013, newpost.gr (watch online)

Άρρητη Κόρη, δελτίο τύπου, 27/08/2012, in.gr (watch online)

Άρρητη Κόρη, δελτίο τύπου, 02/07/2012, thepressproject.gr (watch online)

Εντυπωσίασε η performance «Άρρητη Κόρη» της Αιμιλίας Μπουρίτη, κριτική 17/11/2012, στο ecoeleusis.org (watch online)

Χοροθεατρική μύηση στους μύθους της Περσεφόνης, δελτίο τύπου, 20/03/2013, naftemporiki.gr (watch online)

Αιμιλία Μπουρίτη + Συν+Εργασία καλλιτεχνική πλατφόρμα